Tel: +31 (0)40 3683283

Uw partner in audio-visuele automatisering
Aviotech

Van Goghzuil Etten LeurVan Gogh wandeling.

Sinds medio 2008 komt je in de directe omgeving van Nuenen c.a. de zogenaamde Van Gogh zuilen tegen, zoals op deze pagina is afgebeeld. Vanaf 2015 worden deze zuilen ook geplaatst in e omgeving van Zundert, Etten-Leur, Zevenbergen en Breda. Al deze plaatsen hebben met elkaar gemeen dat Vincent van Gogh daar enige tijd heeft doorgebracht tijdens zijn leven.

Luisteren naar Vincent van Gogh

In Nuenen is ongeveer de helft van de tweeentwintig zuilen voorzien van geluid. In twee talen kun je daar luisteren naar overpeinzingen van Vincent van Gogh. Op het paneel aan de zuil staat uiteengezet waarom deze plek voor Vincent van Gogh bijzonder is. Op de andere plaatsen vertelt een stem meer over de bijzondere plek waar je je bevindt in verhouding tot Vincent van Gogh.

Ontwerp is vandaalbestendig

De geluidsinstallatie in de zuil is op verzoek van de Van Gogh Experience door Aviotech ontworpen. Daarbij was het belangrijkste speerpunt dat de installatie vandaalbestendig moest zijn. Na ruim acht jaar kunnen we ook constateren dat de gekozen oplossing ook duurzaam gebleken is.