Tel: +31 (0)40 3683283

Uw partner in audio-visuele automatisering
Aviotech

Een goede geluidsinstallatie

Over geluid wordt veel gesproken, iedereen heeft er een mening over en vele hebben waarschijnlijk gelijk. De vraag die vaak vergeten wordt te stellen is "wat is het doel van de geluidsinstallatie"? Daarnaast is geluid niet alleen hetgeen uit de "grote" luidsprekers komt. In deze moderne tijd worden nog steeds veel mensen blootgesteld aan te harde geluiden, niet alleen in de horeca. Daarom is het ringleiding tijdperk nog lang niet voorbij.

Wat is het doel van de geluidsinstallatie?

Die vraag is het startpunt om te komen tot een passende oplossing voor een goede geluidsinstallatie. Daarnaast telt natuurlijk mee welk budget is er beschikbaar om de oplossing te realiseren. Samen zal dit moeten leiden tot een afweging om de juiste luidsprekers en versterkers te selecteren. Net als met auto's is er in deze markt veel kwaliteit verschil, zowel in de geluidskwaliteit als in de kwaliteit waarmee de producten zijn ontworpen en geproduceerd.

Naast kwaliteit van de gekozen luidsprekers en versterkers is de bediening ook een belangrijk aspect. Wie moet er mee gaan werken en welke achtergrond hebben deze gebruikers? Heb je te maken met opgeleide techneuten dat kies je voor uitgebreide mogelijkheden, hebben de gebruikers geen of weinig affiniteit met audiotechiek dan moet je de techniek voor hen laten werken en de mogelijkheden beperken tot het hoogst noodzakelijke.

Individuele ringleidingRingleiding, wat is dat dan?

Mensen die een probleem hebben met horen kunnen veel baat hebben bij een hoorapparaat. Met een hoorapparaat kun je in een 1 op 1 gesprek veel voordeel behalen. Echter in een groep wordt dit al snel minder, zeker als je ook nog eens de voorstelling of presentatie wilt volgen en mensen in je omgeving zitten te kuchen of mompelen. Door je hoorapparaat hoor je dit ook allemaal veel beter.

Om mensen met een geschikt hoorapparaat in staat te stellen de voorstelling of presentatie goed te kunnen volgen, maak je gebruik van een ringleiding. Dat kan zijn via een zogenaamde persoonlijke ringleiding die je om je hals draagt of via een ringleiding die in de vloer of het plafond is weggewerkt. De afweging voor welke variant gekozen wordt hangt af van de ruimte, het aantal te verwachte gebruikers en het budget.

Schematisch overzicht van een ringleiding systeemVoor beide varianten kun je bij Aviotech aankloppen voor passend advies. Indien u kiest voor de aanleg van een ringleiding systeem, doet u er goed aan om deze ook te laten certificeren door de stichting "Hoor mij". Dit kunnen wij voor u regelen waarna uw locatie wordt opgenomen op de website van deze stichting, zodat leden weten dat u uw zaakjes voor slechthorende mensen op orde heeft.