Tel: +31 (0)40 3683283

Uw partner in audio-visuele automatisering
Aviotech

Presentatie scherm

Visueel is niet alleen een projector!

Visueel is een term die vaak gebezigt wordt in onze markt gecombineerd met het woord "audio". Visueel betekent "als iets betrekking heeft op wat je met je ogen waarneemt", dat is nogal wat. Wij nemen dat dan ook serieus door te kijken naar de installaties die wij aanleggen door de ogen van de bezoekers.

Wat wil de bezoeker zien?

Dat wil zeggen dat wij ons allereerst afvragen wat wil die bezoeker nu eigenlijk zien? Zijn dat dure "beamers" of hippe touchscreens? Wij denken van niet, een bezoeker wil graag zien waar het om gaat, de foto, de video of de presentatie. Hoe we dat voor elkaar krijgen is voor de bezoeker nauwelijk relevant.

Wat willen we laten zien?

Wat we willen gaan vertonen is een belangrijk startpunt om te komen tot een goede oplossing. Zijn het eenvoudige YouTube filmpjes draadloos doorgestuurd vanaf mijn mobiel of leuke vakantiefoto's die ik met mijn iPhone heb gemaakt? Dat is wat anders als een moderne presentatie of een zeer gedetaileerde CAD tekening.

Aan wie gaan we dat laten zien en waar?

Daarbij gaat het niet om de persoon, maar meer om het aantal personen. De ruimte waarin dit moet worden vertoond is ook niet geheel onbelangrijk. Typische vragen daarbij zijn, is de ruimte te verduisteren, wat is de afstand tussen het scherm en de laatste rij toeschouwers? Allemaal afwegingen die van grote invloed zijn op het uiteindelijke resultaat.

Bronnen voor presentatieWelke bronnen willen we aansluiten en hoe?

Was het een tiental jaar geleden nog overzichtelijk qua bronnen die we willen verbinden met het scherm, tegenwoordig is de keuze groot. Dat begint al bij met een draad of draadloos. Draadloos is leuk en werkt prima als je vooraf goed nadenkt over de faciliteiten die daarvoor nodig zijn. Steeds meer gaat tegenwoordig draadloos, maar daardoor wordt de kans op storingen ook groter. Vooraf een goed beeld maken van wat er nodig is om goed draadloos te kunnen werken voorkomt een heleboel problemen.

Met raad en daad.

Aviotech kan u hierbij met raad en daad bijstaan en een goed beeld geven van de mogelijkheden en de valkuilen voordat er geld geïnvesteerd gaat worden. In dat beeld kan meteen worden meegenomen hoe deze apparatuur te bedienen zodat het een plezier wordt om een presentatie te verzorgen.