Tel: +31 (0)40 3683283

Uw partner in audio-visuele automatisering
Aviotech

mengpaneel

Bediening

Bediening van de meeste audio visuele installaties, of dit nu geluid, licht of video is, is vaak een ramp. Zeker voor mensen die niet opgeleid zijn tot audio visueel specialist. Vaak neem je een deksel weg of doet een deur van een kast open en ruim 100 draai, druk of schuifregelaars lachen je tegemoet. 

Teveel mogelijkheden!

Een tafel met drie of vier verschillende afstandsbedieningen zal ook niet vreemd in de oren klinken. Dan hebben we het nog niet gehad over de honderden instellingen die je allemaal kunt wijzigen, waardoor de kans van slagen nog veel kleiner wordt.

Als techneuten hebben wij bij sommige apparaten ook nog wel eens het idee dat de ontwerper nooit heeft nagedacht wat een gebruiker nu eigenlijk wil doen met het apparaat. Dat moet anders en dat kunnen wij voor u organiseren.

i padschermEen nieuw ontwerp. 

Bij het ontwerp van een nieuwe installatie inventariseren wij eerst wat de gebruiker wil kunnen doen met de installatie. Daarna gaan wij op zoek naar de meest efficiente bediening van alle componenten, waarbij alleen wordt aangeboden wat de gebruiker ermee wil doen. Zodra dit in beeld is gaan we keuzes maken hoe de bediening in te richten. Bij de eenvoudige installaties zal dit vaak gebeuren door gebruik te maken van mogelijkheden in hardware matige oplossingen. Installaties die meer mogelijkheden bieden en meer diciplines kent zal sneller worden gekozen voor een touchscreen oplossing met bijvoorbeeld één of meerdere i-Pads.

Bediening via de i-Pad.

De afbeelding links is een scherm van een i-Pad waarmee de hele audio visuele installatie in de aula van de school wordt bediend. Uitgangspunt bij het ontwerp van deze installatie was dat de gebruiker met deze i-Pad, een draadloze microfoon en een laptop meteen aan de slag kan. Daarbij geen kabels hoeft uit te rollen of andere apparaten voor de dag hoeft te halen.